2011-07-24 Vertrek met motorproblemen

Maanden terug beraamden wij het plan om vandaag 24 juli te vertrekken voor de grote tocht richting noord Frankrijk en zuid Engeland. Het eerste grote obstakel is de Hollandse brug waar wij onderdoor moeten en dan op de motor, via het Noordzeekanaal, richting IJmuiden.

Echter, zoals alle voorgaande jaren, lopen wij een week voor vertrek tegen diverse problemen aan die opgelost moeten worden. Dit om, zoals wij zeilers dat zeggen, een behouden vaart tegemoet te zien. Eerst maar even een korte inleiding over wat wij allemaal al hebben voorbereid om aan deze reis te beginnen. Na jaren Markermeer, IJsselmeer en de Waddenzee, zijn de Noordzee en The English Channel een totaal nieuwe dimensie.

De boot moet en wil je eigen maken en dat hebben wij sinds de aankoop in januari ook zeker gedaan. Vele tochten om de boot te testen en vele dagjes klussen om de boot haar karakteristieke eigenschappen te leren kennen. Zo is de WC gemaakt (wat een stinkwerk), de motor gecontroleerd (pokkenwerk), de elektra gecontroleerd en vernieuwd, de mast – zeilen –stagen gecontroleerd, zeekaarten ingekocht, ramen vervangen, Dieseltank gemaakt, watervoorraad gemaakt, nieuwe zeilen, bedden en kastjes netter gemaakt, de boot huiselijk gemaakt (Dank u Frederiek, waar die al die spulletjes vandaan haalt, ongelooflijk!), de oven gemaakt (ja, een oven ja!), een bijboot geregeld (welkom Gerrit), ankersysteem verbeterd en ga zo maar door. Dit is in het kort een lijst van alles wat er de afgelopen maanden is gedaan.

Vorige week besloten om de motor een goede beurt te geven en dat was ook zeker wel nodig. Nieuwe olie, filters en pakkingen ingekocht en aan de slag maar. De motor was zo goed als total loss! Het koelingssysteem werd doorgespoeld maar door drukverschil begaven de pakkingen het. Resultaat was uiteindelijk water in de cilinders. Na veel geknutsel en speurwerk op forums (Wat een held die Marius) werd de motor grotendeels gedemonteerd. Het geluk bleek dat één van de verstuivers (diesel dat in de cilinders wordt gespoten) helemaal niet werkte. Die werd gereviseerd. Het resultaat is dat de motor nu draait op 3 cilinders in plaats van 2! Helaas bleven de alarmen afgaan, het koelsysteem van de motor was nog niet in orde! Elk scenario werd overdacht, elk onderdeel werd getest en alles werd nogmaals doorlopen. Uiteindelijk bleek het koelingssysteem niet goed gemonteerd te zijn en met een high five dachten wij nu zeker te zijn van een goed werkende motor. Niets leek wat het was, de motor draaide maar maakte soms rare slagen.

Chaos! Help! De vakantie loopt ten einde, dat rotding werkt gewoon niet. Na een nachtje slapen en vertraging voor de vakantie lieten wij specialisten naar de motor kijken (Bob bedankt). Het bleek nog een laatste beetje water te zijn die voor hoge druk zorgde in de cilinders. Alle olie eruit met een oil extracter en verse olie erin. Vanochtend heeft de motor 2 en half uur gedraaid. Stationair, laag gas, half gas en vol gas + ook in zijn vooruit.

De crew is nu compleet, wij zijn nu met 6 trotse stoere mannen en 1 topper, Frederiek. Samen met Marius, Laurens, Paul, Randy, Thomas en Daniel staan wij nu op het moment om te vertrekken. Het weer is zwaar klote, al de hele dag regen. Maar wij zijn wel wat gewend! Probleem is alleen dat wij de brug onderdoor willen. Met 2 grote bigbag zakken die worden gevuld met elk 500 liter water moet de mast/boot schuin getrokken worden om een hoek van meer dan 45 graden te bereiken. Wie weet lukt het vanavond nog, wie weet wordt het morgen. Eerst maar een goede avondmaal, dat zal zeker helpen.

Morgen moet het zeker lukken, wij houden jullie op de hoogte.

Namens Paul,

Groetjes van de Wilde Vaart

Dit bericht is geplaatst in Zeilvakantie 2011. Bookmark de permalink.