Zeilvakantie 2011 afsluiting

We zijn al ruim 5 weken terug van vakantie, iedereen is weer in volle vaart bezig met werk en studie. S`morgens op de fiets schijnt de zon voorzichtig door de mist op de prachtig gekleurde bomen, de herfst is begonnen!

Ondanks de herfst worden nog laatste zeilweekenden gepland, voordat het te koud wordt en we moeten beginnen met het echte klus werk aan de boot. Afgelopen week hebben we alle foto`s en filmpjes bekeken van de vakantie, het ene na het andere avontuur kwam voorbij, prachtig!

Bij het laatste bericht waren we nog in Boulogne, waar we van de Franse douane weg moesten. Dus aan het einde van de dag vertrokken we met een pan zelfgemaakte groente soep richting Blankenberge, onder Zeebrugge. Hier werden we vergezeld door bruinvissen en hebben we nog heerlijk van de zon kunnen genieten, waarna we in één stuk door zeilde naar Texel. Toevallig waren er vrienden in de buurt met hun boot, die ons kwamen bezoeken op Texel en waarmee we terug zeilde naar Enkhuizen en uiteindelijk het Hoofd (eilandje tegenover Muiderberg). Onderweg voegde zich nog een boot bij het konvooi en eenmaal bij het Hoofd waren er zo`n 6 boten met vrienden om gezamenlijk de vakantie af te sluiten. Helaas kwamen wij nog twee keer vast te zitten met de boot en begonnen we tegen middernacht met de barbecue en een heerlijk kampvuur. Deze mooie nacht sloten we af met een zonsopgang zeiltocht, een mooiere afsluiting van een fantastische vakantie was er niet te wensen, genieten!

Met wat extra hulp van Lotte en Thomas, zijn we veilig de brug onderdoor gekomen, wat nog een heel spektakel was, omdat het heel erg druk was op het water. Daniel ging met Gerrit (de bijboot) andere boten waarschuwen dat ze langzamer moesten varen. Dit zorgde voor veel bekijks, maar na veilig onder de brug te zijn gevaren, kregen we dan ook een groot applaus van alle boten om ons heen.

Eenmaal in de haven was het spullen pakken en afscheid nemen, afscheid van 24u per dag bij elkaar zijn, de boot, het avontuur en de vrijheid van het zeilen. `S avonds miste ik iedereen al, maar de gedachte aan dat dit het begin is van nog vele andere en grotere avonturen met de Wildevaart en met elkaar maakte mijn gelukzalige gevoel van een geslaagde vakantie compleet.

Bedankt iedereen,

Frederiek

Dit bericht is geplaatst in Zeilvakantie 2011. Bookmark de permalink.