Klus update februari 2014
Nog maar iets meer dan 4 maanden te gaan!
Het laatste bericht was in oktober 2013, we zijn alweer een paar maanden verder en heel wat klus-kennis rijker! Zo blijft de klus lijst niet groter, maar kleiner worden en beginnen we met zaken als inentingen en verzekering regelen in plaats van schuren, verven en zagen.

Een hele verademing, wat ook een opgeruimde boot tot gevolg heeft, waar we steeds beter van kunnen aflezen dat het ons huis zal gaan worden voor de komende tijd. Al wordt het wel krap met alle spullen die aan boord moeten komen!

Laurens heeft net een weer-cursus gedaan, we zijn bezig met het aanschaffen van een computer voor het aflezen van digitale kaarten aan boord en om de weerberichten binnen te kunnen krijgen via een I-com apparaat (SSB).

Kortom, zaken die ervoor moeten zorgen dat we veilig van A naar B komen, nu de boot zelf al aardig af is.

We weten nog niet waar we vanaf 1 april gaan liggen, dan stopt ons lidmaatschap bij WSV – Almere Haven, dus mocht er iemand een tip hebben voor een (goedkope) plek waar de mast omhoog kan, graag! De mast past niet onder de Hollandse en Stichtse brug, dus graag een plek richting Amsterdam.

Wat hebben we zoal gedaan afgelopen maanden? Want we hebben zeker niet stil gezeten in de weekenden!
De eerste 2 zonnepanelen zijn geplaatst op de buiskap, de andere 3 komen achter op een RVS frame die we nog moeten (laten) lassen.


Verder hebben we slingerzeiltjes gemaakt zodat we niet uit bed vallen, stuurwiel installatie werkend gemaakt, motor geheel geïnstalleerd, matrassen worden gemaakt door de moeder van Laurens, PVC buizen gemaakt voor de zeekaarten, reddingsvlot beugel geplaatst, elektra verder afgerond en diverse opberg netten geplaatst. Hiernaast natuurlijk nog veel meer tijd-rovende klussen gedaan die voor een ander nauwelijks te zien zijn maar wel erg belangrijk!

Zo hebben we het elektrische systeem (met behulp van Ed) zo gemaakt dat we het kunnen los koppelen bij de mast voor bij onweer en hebben we alle verlichting vervangen voor led en hebben we een buitenspeaker (!) geïnstalleerd en diverse apparatuur onder de buiskap geplaatst.

Zoals het een bijzonder project als dit beaamd, zijn we zo langzamerhand op zoek naar mensen die ons project willen steunen. Hiervoor hebben we een sponsorplan gemaakt, voor wie geïnteresseerd is, laat dit weten!


Mocht je meer willen weten of graag eens willen kijken, we zijn er elk weekend, kom gerust langs!

Groet namens de Wildevaart

Dit bericht is geplaatst in Klus verslagen. Bookmark de permalink.