Update elektra

Hierbij een update over de elektra van Ed, die onze held is mbt dit gebied;

Nadat we het hoofdstroom gedeelte geplaatst en gemonteerd hadden, was het in eerste instantie wachten tot we verbruikers hadden gemonteerd / ingebouwd voor we verder konden met het geheel aansluiten.

Onze Ed adviseerde afzekeren met een hoofdzekering van de algemene acci`s, waarna we besloten om een thermische 100A zekering/schakelaar te plaatsen tussen de algemene accu’s en de verbruikers.
En een normale schakelaar van 100A hebben we aangelegd in de hoofdkabel van start accu naar de dieselmotor.
Uiteraard moest de bekabeling hiervoor weer aangepast worden en ook de bekabeling van de zonnepanelen / MTTP70/15 moest hiervoor omgelegd worden zodat bij uitstaande schakelaars we toch met daglicht de accu’s kunnen blijven bijladen.

Bij de eerste aanschaf van de Victron apparatuur hadden we al de zonnepanelen geleverd gekregen, deze lagen al die tijd netjes opgestapeld in een hoekje van de boot. Eind januari hebben we er twee geplaatst op de buiskap.
Hierover hebben we aardig wat keren gediscussieerd, eerst wilde we alle 5 panelen op een rek achter op het schip plaatsen.
Dit werd zo’n grote spoiler dat we hier uiteindelijk toch vanaf hebben gezien en toen besloten er 2 op de buiskap te monteren en uiteindelijk 3 stuks op een nog te maken beugel op het achterschip. Door deze configuratie zijn de 5 panelen parallel geschakeld en afgemonteerd op de MTTP 70/15 en zorgen voor onze stroomvoorziening.
De twee panelen op de buiskap houden nu in ieder geval de accu’s op peil en wat er ook in de wintertijd voor zorgt dat de accu’s vol blijven en wat dus ook de levensduur van de accu`s verlengd .

En zoals in het verslag over ons elektrisch systeem, zijn alle schakelaars voorzien van een zekering en signaal lamp en deze zijn nu allen aangesloten op de verbruikers.
Later bleek dat we toch een paar schakelaars met zekering tekort kwamen, gelukkig kwamen onze twee techneuten met een oplossing van een aluminium plaatje en een 4 tal schakelaars met een lampje erin.
Hierbij nog een 4-voudig zekering kastje en de pulsdrukker in het paneel meegenomen, zodat het er nu strak uit ziet.

Uiteindelijk bleek de bekabeling in de mast ook niet meer goed te wezen, er was veel vocht in de kabels ingetreden waardoor het roodkoper geheel zwart geoxideerd bleek te zijn, tevens was de kabel ook van een soort die niet UV bestendig was.
Dus besloten deze bekabeling te vervangen en tevens de LED lampen in de armaturen en het deklicht dat een vissenkom was geworden, moest ook vervangen worden en is nu een goede waterdichte LED schijnwerper geworden die (letterlijk) een zee van licht geeft.

Alsmede de toplichten, ankerlicht en stoomlicht zijn vervangen door LED lampen waar we erg veel geluk mee hebben gehad omdat iemand weer iemand kende die in deze verkoop zit van Led lampen.
Tevens zaten er in de mast een paar losse pijpen die altijd maar klapperde, uiteindelijk heeft Stefan deze aluminium buizen weten te verwijderen.
Hoe hij het gedaan heeft weten we niet, maar zijn verhaal van in het binnenste van de mast kruipen geloven we nog steeds niet.. Maar het zal een boel herrie schelen straks als de mast weer op de boot staat.

Verder wat betreft het elektra, wat moet er nog gedaan worden?
Wel, eigenlijk een klein lijstje nog:

• Laatste 3 zonnepanelen aansluiten en koppelen aan de mppt 70/15 regelaar zodra de beugel gereed is
• Een drietal verbruikers ( radar en SSB en PC ) nog aansluiten en uitbedraden
• Wat stekker verbindingen maken in kajuit voor het koppelen en loskoppelen van de mast bekabeling
• Het geheel fatsoeneren en afwerken achter het schakelpaneel
• En het geheel op papier zetten zodat we straks met storingen met de papieren en de simpele opbouw makkelijk zelf het probleem kunnen oplossen
• En het belangrijkste van alles, zodra de wildevaart het water weer rond zijn huidje voelt kunnen we het één en ander gaan testen met een proefvaart

Zodat we uiteindelijk zeker weten als we vertrekken dat we minimaal omkijken hebben naar onze elektrische installatie.
En hierbij alleen rekening houden met een zuinig verbruik zodra we niet aan de 230 Volt aansluiting van een jachthaven liggen en dus afhankelijk zijn van de zonnepanelen en onze dynamo van de motor.

Tot nu toe mede mogelijk gemaakt door Viktron, Stefan en Ed, bedankt!

Dit bericht is geplaatst in Klus verslagen. Bookmark de permalink.