2014-07-05 Zeebrugge – Blankeberge

4. Hollandse leeuwen & Rode duivels
Zeebrugge – Blankenberge
05-07-2014

Het waait nog goed en de wind is nog vanuit zuidelijke richting, de richting waar wij naartoe koersen, maar dat geeft niet. Stroming mee en Blankenberge is niet zover. Het is een tocht van niets want ondanks dat wij opkruisen tegen de wind in blijken twee slagen maken voldoende. De zeilen over stuurboord, aan de wind richting het zuidwesten een stuk en dan overstag om linea recta op Blankebergen af te koersen.

Heerlijk, we hebben een dagje om lekker de stad in te gaan. Vanavond speelt Nederland tegen Mexico en aangezien onze zuiderburen ook nog om de wereldtitel strijden is er een op en top sfeer. We zijn verbaast, eerst over de Rode Duivels waarvoor de Belgen nou niet bepaald lijken te juichen. Ze verliezen helaas, maar niemand deed het echt wat. De volgende dag liggen alle artikelen van de Rode Duivels al voor 50% in de aanbieding en is er geen vlag meer te bekennen. De kroegen waren wel redelijk gevuld, maar dat was meer om de gezelligheid.

We relaxten op de Boulevard en Paul daagt Tim, Melle, Okke en Laurens uit voor een wedstrijd. Net zoals in Scheveningen is er een lange boulevard met daaraan een grote pier. Op de kop is een restaurant. De mannen krijgen 2 minuten de tijd om het restaurant te ronden en weer aan het begin terug te zijn. Een hilarische strijd met een typische actie van Laurens. Hij blijft na 50 meter achter en verstopt zich tussen de pilaren. Wanneer de boys terug zijn sprint hij tevoorschijn en rent ze voorbij. Okke kan maar niet geloven hoe Laurens zo snel was.

Een totaal ander beeld later die avond wanneer Nederland aftrapt tegen Megico. Alle kroegen zitten stampensvol en Oranjefans komen uit alle gaten en hoeken toestromen. Echt bijzonder, want de Belgen lijken hierop gewacht te hebben. Ze juichen mee en het dak gaat eraf.

Wij konden onze flauwe grappen niet laten. Meerdere malen riepen we; “Jammer joh, over vier jaar weer een kans”, of tegen de mensen in de boulevards; “Niet springen, niet springen”! Het is een geweldige avond en Nederland verslaat Mexico met penalty’s, dat wat onze ieder 10 jaar van ons leven kost. Wat een zenuwslopende wedstrijd. We nemen het ervan en gaan de stad verkennen. Een klassieke kroegentocht en als echte Nederlandse grofgebekte boeren maken we de stad onveilig.

De dag daarop is lekker om uit te slapen en met vrienden van de Waterman te kletsen en lekker te koken. Ieder doet lekker zijn ding zoals de route plannen, weerberichten doornemen en brainstormen over de exacte werking van stromingen en de marifoon. Veel dingen komen gaandeweg.

Die avond laat op zondag gaan wij ‘s nachts vertrekken naar Oostende. Langer blijven is niet de moeite waard en met de zuidelijke wind willen we met korte tochten wel meters blijven maken.

Dit bericht is geplaatst in Wereldreis 2014-2016. Bookmark de permalink.