2014-07-07 Blankeberge – Oostende

5. Te leuk om te slapen
Blankenberge – Oostende
06-07-2014 tot en met 07-07-2014

Vertrek, 2 uur ‘s nachts, met harde wind. 2 maal het rif in het grootzeil en de kleine genua. Het is altijd spannend om midden in de nacht ui te varen. Je gooit jezelf een beetje in het diepe voor je gevoel. Zodra je de haven uitvaart is alles meteen pikkedonker en je hebt nog geen tijd gehad eraan te wennen. Gelukkig hebben we de computer die je positie perfect weergeeft.

De Waterman vaart ook uit en de wind blijkt een stuk harder dan voorspelt. We moeten nog een 3e rif zetten en ook het anker moet vastgezet worden. De boot gaat flink op en neer en we proberen elkaar te filmen. Het deklicht van de Wilde Vaart is aan en geeft een enorme lichtbron op het dek. De 6x 3watt betalen zich uit want je ziet tenminste een beetje wat je doet.

De shifts moeten verdeeld worden maar we besluiten allemaal aan dek te blijven. Het is sensationeel om de Waterman op de golven op en neer te zien beuken. Ook het geweld van de Wilde Vaart die als een echte onderzeeër door de golfen snijd is machtig mooi. We gebruiken de Aries windvaan niet en we wisselen elkaar af. Het is gaaf om door de golven te sturen.

De wind neemt af en we halen een rif eruit. Oostende is al in zicht en we komen uiteindelijk rond 6 uur in de ochtend aan. Na 6 uur slapen is het weer tijd voor een heerlijke dag relax door de stad lopen, naar het strand gaan, in het park eten en boodschappen te doen. Aan het eind van de dag halen we verse vis op van de markt. We hadden die ochtend al onderhandeld en kregen 6 kilo wannabee scholvis. Het was een platvis, maar dan niet de duurste soort, maar een goedkopere soort dat ze bot noemen. We kregen een uitgebreide workshop over hoe we de vis moesten bereiden. Zij konden alle visjes makkelijk, onthoofden, leeghalen, vinnen eraf e.d. Maar dat wouden we natuurlijk zelf doen. Het was een groot succes. Ieder had minimaal 2 visjes en ze smaakte heerlijk.

Het was een lange intensieve dag en gingen vroeg de veren in. Helaas kwamen we van een koude kermis thuis toen we een douche wouden pakken. Die was al vanaf 21:00 uur dicht. Dan maar met zout en zand tussen de tenen je bed in, we waren zo moe dat we binnen enkele minuten al sliepen.

Dit bericht is geplaatst in Wereldreis 2014-2016. Bookmark de permalink.