2014-08-05 San Juan de la Arena – Luarca

15. Kabelbanen en snorkelen
San Juan de Arena – Luarca
03-08-2014 tot en met 05-08-2014

Wil je lange afstanden maken, wil je nog richting Portugal of zelfs verder? Wij raden je aan om dan de golf van Biskaje rechtstreeks over te steken richting La Coruna! Later blijkt dat richting Vigo het nog erger wordt, maar deze tocht naar Luarca is zwaar vermoeiend. Een boot zonder wind is een halfvol pak melk op de fiets met een weg vol hobbels. We gaan traag vooruit en komen pas laat in de avond aan bij Luarca, een stad gekozen vanwege de slechte wind.

Het aanleggen is vrij spannend want er zijn maar 6 moorings waarvan er nog 1 vrij is, maar die ligt achteraan in de hoek, bij het ondiepe gedeelte. De moorings werken niet zoals we gewend zijn, je moet hier 1 kant van het schip met een lijn aan de kade vastleggen en de andere kant aan de mooring. Zo kan je niet draaien en blijf je op je plek, wat hier ook echt de bedoeling is vanwege de geringe ruimte. De kade is hoog maar gelukkig helpt Melle ons met de lijn vastmaken, want de Waterman was al een uurtje eerder aangekomen.

We eten een heerlijk groot boeren omelet en happen wat Makreel mee bij de Waterman die wel succes hadden met het vissen. De dag erop verkennen we de stad. Een heerlijk stadje, niet te groot, mooi tussen de bergen en knus gebouwd. Na wat boodschapjes is het buitenspeeltijd! De kade is hoog en de boot ligt met hoog water op een flinke afstand. We spannen ene lijn met een katrol erop en maken onze eigen kabelbaan! Hoe vet is dat en een groot succes. De dag wordt verder prima ingevuld met zwemmen, snorkelen, biertjes en de kabelbaan. We liggen wederom gratis, dat is altijd een uitkomst. In de avond kijken we de film fight club op de Wildevaart met zijn 8e en de dag er op is het dan echt tijd voor afscheid nemen.


Na Marius, Bas en Tim nemen we nu ook afscheid van Okke, Melle, Mathijs, Thomas en Thijs. Een geweldige tijd was het en geweldig om samen op te varen. Voor ons is het tijd om echt meters te maken en Daniel in Porto op te pikken. Dat duurt nog wel even dus we moeten echt verder. De Waterman moet terug naar Amsterdam en de wind staat relatief goed. Veel later vertrekken is een nogo, want dan is en blijft het continue noordenwind. Op het water varen we nog even samen op en dan is het nu echt! De Wildevaart koerst west en de Waterman pakt de halve wind op vanuit west naar noord. Ze zijn uiteindelijk na 5 nachten, in 1 ruk doorgevaren tot Alderney. Een woeste tocht met voor de windse koersen en windkracht 8 in de zeilen. Dat wil wel! Wij hebben het wat minder goed getroffen helaas.


Dit bericht is geplaatst in Wereldreis 2014-2016. Bookmark de permalink.