Gastenboek


 Naam *
 E-mail *
 Gravatar E-mail [?]
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de tekst/cijfer-combinatie in het veld in te geven.
captcha

(120)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
<
(10) Jean Pierre
19 juni 2014 om 15:47
url  email

Hoi,
Mooi plan!!
Na mijn wereldomzeiling zie ik 1 fout op jullie boot; een waardeloos en ouderwets cqr anker. Gooi dat ding direct weg en koop wat goeds. Daar zou ik echt mijn laatste cent aan besteden.... Mijn advies na 1100 nachten ankeren: een Rockna van 40 kg.
Veel plezier op jullie trip!
Groet
JP

(9) Stefan
14 juni 2014 om 20:34
email

Fantastisch plan en wat goed dat jullie het op deze leeftijd echt gaan doen! Goede reis en ik lees graag de belevenissen!

Hartelijke groet,

Stefan (1 generatie oudere zeeverkenner :-) )

(8) Peter
1 juni 2014 om 22:19
url  email

hallo vertrekkers,

Goed dat jullie dit gaan doen! Wat het ook wordt, je zult nooit zeggen 'had ik maar....' en dat is heel wat waard!
Zonder een discussie te willen starten in het installeren van een radar wellicht toch te overwegen:
1e je kunt er in het donker afstanden mee bepalen tot schepen (en scheepjes!!) waar je de lichten van ziet; gezien jullie voorliefde voor nachtelijke tochten in jullie verslagen, lijkt dit wel handig;
2e niet alle schepen en zeker niet alle jachten hebben AIS. Vooral in 'technologisch wat minder ontwikkelde gebieden' zullen schepen, kleine vissersboten etc geen AIS en mogelijk ook geen lichten hebben. In gebieden waar je dat soort schepen vermoedt kun je dan je radar als extra 'paar ogen' gebruiken.

Als je een radar aanschaft, installeer die dan wel op zo'n half-cardanische ophanging (in de mast of op een aparte paal achterop). Als je dat niet doet ben je onder helling aan een kant 'blind': aan die kant schijnt je radar omhoog en kan je vliegtuigen detecteren :-).

Heel veel plezier met jullie tocht!

(7) patty schmidt
29 mei 2014 om 13:27
email

Hallo luitjes,

Las zojuist jullie verhaal in Zilt. Omtrent de vraag of je al dan niet radar moet aanschaffen kan ik je adviseren dat je dat niet nodig hebt. Radar is handig in mistige gebieden (Nederland, UK) maar gezien jullie route heb je het niet nodig. Ik kan het weten want wij hebben al een wereldreis (in een J/35 )achter de rug en ongeveer dezelfde route gevaren en nooit mist meegemaakt. Verder kan ik jullie adviseren goed naar de kaarten te kijken dan ben je ook van het gezeur over de kiel af. je moet gewoon niet aan de grond lopen. Logisch toch!

Maar het belangrijkste is: lekker gaan je krijgt de meest mooie reis van je leven.

ship ahoy, Patty

(6) EdK
7 februari 2014 om 00:15
email

Citeer: We weten nog niet waar we vanaf 1 april gaan liggen, dan stopt ons lidmaatschap met WSV – Almere Haven, dus mocht er iemand een tip hebben voor een (goedkope) plek waar de mast omhoog kan, graag! De mast past niet onder de Hollandse en Stichtse brug, dus graag een plek richting Amsterdam

Six haven boven de IJ tunnel ?
En dan is er een nieuwe jachthaven geopend in Amsterdam Noord.
Amsterdam Marina genaamd en op oude scheepsbouw terrein in Noord,
Hoofdkantoor van Hiswa zit er ook sinds kort, misschien met een leuk verhaal en sponsering ( havengeld ) dat je daar kunt liggen ?
Ook voor hun reclame voor hun nieuwe haven !! En van af het IJ zit je natuurlijk wel zo op den Noordzee !!??

(5) EdK
24 december 2013 om 15:56
email

En na 3 maanden van verder klussen ben ik toch wel eens benieuwd hoe groot dat to do lijstje nu is of is deze werkelijk kleiner geworden.
Of ermee gestopt met dat klussen en nu ligt hij half afgebouwd te koop..??

(4) Lisanne
15 december 2013 om 14:17
email

Jaaa, die ambitieuze route ziet er fantastisch uit! Mag ik jullie komen opzoeken als jullie zijn aangemeerd in Papua New Guinea?

(3) Kimberley
14 november 2013 om 13:06
email

Jongens!!


Het einde van 2013 komt als steeds meer inzicht en dus ook het begin van jullie reis!! Ik vind het nog steeds zo stoer dat jullie het gedaan! En de boot ziet er zo gaaf en strak uit! Jullie verdienen echt een pluim!

Ik ga jullie echt volgen!

(2) EdK
30 september 2013 om 17:28
email

Wel nu weet ik wat het is hier.
He beste Crew jullie zijn al een eind opgeschoten moet ik zeggen.
En ook op schema voor het aankomende vakantie(tje) van 24 maanden ?
Wel we hopen dat we op de hoogte gehouden worden van de voortgang want is wel leuk om dit zo af en toe vanaf internet bij te kunnen houden

(1) EdK
30 september 2013 om 17:25
email

Maar eens ff testen wat dit is

<